Objednávky přijaté do 19. 12. do 12:00 stihneme doručit do Vánoc. Objednávky s platbou předem odesíláme až po přijetí platby. ×
BLOG

BLOG

Novinky ze světa hraček!

zpět na výpis příspěvků

Co dělat, když ve stavebnici chybí nějaký dílek?

Co dělat, když ve stavebnici chybí nějaký dílek?

Asi se shodneme, že stavebnice LEGO patří k těm nejkvalitnějším hračkám na světě. Když bychom se podívali na celkový objem ročně vyprodukovaných stavebnic, nějaká chyba se vyskytne pouze v 0.000000018 % z nich. Aby v krabicích nechyběla žádná kostka, je před finálním balením každý sáček s dílky zvážen a pak ještě jednou poté, co jsou jednotlivé sáčky zabaleny do krabice. Při této činnosti jsou používány chytré váhy, které vědí, kolik každý jeden dílek váží a kolik jich má být v dané stavebnici. Pomocí jednoduchého výpočtu tak dokáže rychle porovnat skutečnou a požadovanou váhu dané stavebnice. Čím menší je však váha daného dílku, tím vyšší je pravděpodobnost, že dojde k chybě, proto vám vždy po dokončení stavby pár malých kostek zbyde – společnost LEGO jich raději přidá o pár navíc, než aby chyběly.

I tak se ale někdy může stát, že nějaký dílek ve stavebnici chybí nebo je třeba poškozený. Co v takovém případě dělat? Předně bychom doporučili pořádně prohlédnout okolí místa, kde stavíte. Už několikrát se nám stalo, že jsme byli přesvědčeni, že dílek chybí a po pár minutách jej našli někde zatoulaný nebo třeba uvízlý v záhybu prázdného sáčku. Pokud jste si však skutečně jisti, že daná kostka v setu opravdu nebyla, je řešení poměrně jednoduché. Přejděte na web podpory LEGO Group pro chybějící dílky, kde je nejprve třeba zadat číslo stavebnice (najdete na krabici nebo návodu) a poté z palety vybrat dílek, který vám chybí. Pak už stačí jen vyplnit kontaktní údaje a za pár dnů můžete očekávat obálku s vaším dílkem, zdarma a až k vám domů.

Podobný postup můžete aplikovat i v případě, že jste našli některý z dílků v krabici poškozený nebo třeba s vadným potiskem. Na speciálním webu opět vyberete stavebnici a konkrétní defektní dílek. Oproti chybějícím dílkům je třeba tentokrát i detailně popsat, co je s vaším dílkem v nepořádku. Následuje opět vyplnění kontaktních údajů a do pár dnů můžete doma očekávat zásilku s dílkem novým.