Objednávky přijaté do 19. 12. do 12:00 stihneme doručit do Vánoc. Objednávky s platbou předem odesíláme až po přijetí platby. ×
BLOG

BLOG

Novinky ze světa hraček!

zpět na výpis příspěvků

Show LEGO Masters je tady – vyhrajte 4 stavebnice každý den!

Show LEGO Masters je tady – vyhrajte 4 stavebnice každý den!

Zkušeným LEGO fanouškům určitě neuniklo, že už 5. června na obrazovky TV Nova zavítá nová televizní show LEGO Masters. Jak už název napovídá, nepůjde v ní o nic jiného, než o stavbu modelů z kostek LEGO. Princip soutěže je podobný jako například u kuchařské show Masterchef soutěžící dostanou zadání výzvy a posléze musí v časovém limitu postavit model, který pokud možno obstojí v konkurenci ostatních soutěžících. O nejlepším modelu zde nerozhodují slavní šéfkuchaři, ale ti nejlepší světoví LEGO stavitelé. A nejinak tomu bude i v Česku – porotcem se stane jediný český návrhář stavebnic LEGO Milan Reindl, který stojí za mnoha stavebnicemi řady LEGO Technic – namátkou zmiňme třeba Závodní letadlo (které nese samozřejmě českou imatrikulaci OK), Land Rover Defender, Ford Mustang Shelby GT500Ferrari 488 GTE AF Corse 51 nebo Mercedes-Benz Zetros 4x4. Milana budou po celou show doprovázet také moderátoři – český herec Matouš Ruml a slovenská stand-up komička Evelyn. A podobně jako v zahraničních verzích se objeví také VIP hosté – zatím víme o účasti šéfkuchaře Přemka Forejta  a slovenského hudebníka a moderátora Mariána Čekovského.

Jediný český LEGO designér Milan Reindl.

Tento pořad se vůbec poprvé objevil v roce 2017 na britských televizních obrazovkách, kde se stal okamžitě hitem. Od té doby se rozšířila do 16 dalších zemí, přičemž nejpopulárnější je zřejmě v Austrálii, kde proběhly už čtyři řady. Nutno dodat že nemalý podíl na popularitě soutěže mají především atraktivní soutěžní disciplíny. Většinou se totiž nejedná o banální zadání na prostou stavbu hradu nebo města, nýbrž o poměrně sofistikované a často efektní výzvy. Ze zahraničních verzí tak třeba zmíníme naše oblíbené „Postaveno k rozbití“, kdy soutěžící musí postavit nejen hezkou stavbu, ale také zajistit, aby se co nejefektněji rozbila; „Přeříznuto na půl, kde musí účastníci dostavit druhou polovinu rozříznutého reálného předmětu; „Zemětřesení“, kdy stavba musí co nejdéle vydržet na třesoucí se podložce tak, aby se nerozpadla nebo třeba „Stavbu mostu, kde vítězí ten model, který unese největší tíhu závaží. Ostatně jak celá show vypadá si můžete prohlédnout sami v tomto videu shrnující to nejlepší z 1. řady americké verze:

 

 

A aby toho nebylo málo, máme pro vás soutěž! Pokud u nás zakoupíte v období od 4. května do 31. července 2022 jakoukoliv stavebnici LEGO a posléze se zaregistrujete na webu www.legomasterssoutez.cz, můžete vyhrát jednu ze čtyř stavebnic LEGO. Konkrétně se jedná o sety LEGO Friends Dům přátelství na stroměNemocnici LEGO City, LEGO Kytici a LEGO Technic Závodní auto McLaren Formule 1.